Як вилікувати нирки?

Хронічна хвороба нирок (ХХН) розвивається внаслідок багатьох довгостроковопротікають нефрологічних патологій, таких як пієлонефрит, гломерулонефрит, сечокам'яна хвороба. Нерідко її появі сприяють артеріальна гіпертензія, цукровий діабет, аутоімунні забоелванія. Вона може ставати наслідком вроджених аномалій розвитку нирок, або розвиватися в зв'язку з хронічними захворюваннями. Через можливих ускладнень, важливо розуміти ніж лікувати нирки будинку.

Раніше замість ХХН використовувався термін «хронічна ниркова недостатність» (ХНН), який дуже близький за змістом, але дещо не точним з точки зору більш тонких питань етіопатогенезу, гістології та патофізіології.

ХХН - одне з найбільш поширених захворювань в сучасному світі. Вона входить в першу десятку всіх причин смертності, на ряду із захворюваннями серцево-судинної системи, онкологією, СНІДом, туберкульозом та малярією. При цьому, безпосередньо від самої ХХН вмирають рідко. Набагато частіше до смерті призводять цукровий діабет, інфаркти та інсульти, які в кілька разів важче протікають на тлі погано функціонуючих нирок.

Значно покращує прогноз постійний догляд за своїм організмом і дбайливе ставлення до нирок, зокрема. Постійний або, за показаннями, курсової прийом препаратів дозволяє поліпшити стан нирок і, як мінімум, не дати хворобі прогресувати. Кожна людина з ХХН повинен чітко уявляти як лікувати хворі нирки.
способи лікування

При ХХН знижується фільтраційна здатність нирок, вони перестають належним чином виводити все ті речовини, які організму вже не потрібні. У зв'язку з цим лікування може бути направлено на збільшення швидкості клубочкової фільтрації, зменшення навантаження на нирки або на саму причину захворювання.

Лікарські засоби

Серед усіх препаратів найбільш широко використовуються лікарські засоби на рослинній основі. Безумовно вони слабо впливають на причину розвитку ХХН, але здатні значно поліпшити вже наявний стан нирок. Крім того, препарати на рослинній основі дуже добре переносяться і, за винятком випадків індивідуальної непереносимості, не викликають побічні реакції. Їх можна приймати тривалими курсами, не побоюючись взаємодій з іншими препаратами або накопичення в організмі.

Серед багатьох лікарських рослин до складу препаратів часто включаються ті, які здатні поліпшувати нирковий кровообіг, сприяти виведенню продуктів метаболізму, сприяти утворенню достатньої кількості сечі. Одним із прикладів препаратів є «Лібера», яка містить в своєму складі екстракт з леспедези головчатой.

Біологічні активні речовини, що містяться в цій рослині, сприяють посиленню діурезу, зниження концентрації азотистих сполук в організмі, нормалізації рівня калію і натрію. У комплексі ці ефекти призводять до відчутного поліпшення загального стану і зниження негативного впливу ХХН на супутню патологію.