Що таке Ниркова недостатність?

Хронічна ниркова недостатність (ХНН) - стан, при якому нирки перестають в належній мірі виконувати свою фільтраційну функцію. Вона є наслідком безлічі урологічних, нефрологічних, серцево-судинних, аутоімунних захворювань.Чим лікувати ниркову недостатність багато в чому залежить від того, що стало причиною її розвитку, але є й універсальні препарати, здатні поліпшити працездатність нирок.

Причини ХНН і її наслідки

ХНН - результат всіх захворювань нирок, таких як гломерулонефрит, пієлонефрит, вроджені аномалії, травми та ін. Іноді вона розвивається внаслідок позаниркових захворювань, таких як артеріальна гіпертензія, цукровий діабет, червоний вовчак та багато інших.

Одна з головних проблем ХНН - значне погіршення перебігу супутніх патологій, що приводить до багаторазового зростання смертності. Тільки в поєднанні з нирковою недостатністю кількість летальних випадків від інфарктів та інсультів зростає в 5-7 разів.

Кожен пацієнт повинен знати, що робити при нирковій недостатності і яким чином можна зупинити або сповільнити її прогресування.

Способи лікування ниркової недостатності

Існують етіопатогенетичні методи лікування ниркової недостатності, що підбираються для кожного пацієнта окремо. Крім таких, є ряд лікарських засобів, здатних неспецифічний поліпшити функцію нирок. Останні сприяють нормалізацію кислотності і складу сечі, прискорюють мочеобразование і виведення продуктів метаболізму.

Найкраще проявляють себе препарати на рослинній основі. Вони не викликають небажаних лікарських взаємодій, добре переносяться і не призводять до розвитку побічних ефектів. Такі рослини, як Леспедези головчатая, містять в собі комплекс біологічно активних речовин, здатних збільшувати діурез, знижувати рівень азотовмісних сполук в організмі, посилювати фільтраційну здатність нирок. У сукупності всі ці позитивні ефекти призводять до поліпшення загального самопочуття і уповільнення прогресування ХНН, ступеня її вираженості.

Дуже важливо підібрати те, в якій лікарській формі будуть використовуватися препарати на рослинній основі. Приготування відварів, настоїв, заварювання ниркових чаїв - далеко не найкращий варіант. З одного боку, під дією високих температур частина біологічно активних сполук в рослині втратять свої властивості, з іншого - практично неможливо підібрати точне дозування, отмеряя рослинної сировини ложками.

Набагато правильніше використовувати вже готові капсули, такі як «Лібера», що містять в собі певну кількість екстракту рослини. По-перше, це дозволяє позбавити себе від постійного заварювання, настоювання, відстоювання і зціджування власноруч приготованих відварів. По-друге, ви можете приймати капсули на роботі, в дорозі і у всіх тих ситуаціях, коли немає належних умов для приготування трав'яних чаїв.