Що таке Цистит?

Запалення сечового міхура, цистит - одна з найбільш поширених проблем в урології. Найчастіше він розвивається у жінок внаслідок проникнення через уретру кишкової палички. Чоловіки страждають цим захворюванням, як правило, тільки на тлі вже наявних проблем з передміхурової залозою або сечовидільної шляхами. У більшості випадків застосовуються антибіотики, але є й інші варіанти, коли треба лікувати цистит у жінок з невеликими симптомами або запобігти його розвитку.

Гострий цистит — ефективне лікування хронічного циститу

Безумовно, в основі лікування завжди повинні лежати антибіотики, які виводяться з сечею і вбивають кишкову паличку - найбільш поширений збудник циститу. Особливо важливо застосовувати протибактерійні препарати, коли запалення сечового міхура розвивається вперше в житті.



Для повноцінного ефекту від антибактеріальних препаратів повинні бути присутніми ряд умов: слабокислая рН сечі, достатня фільтраційна функція нирок і наявність сил у самого організму для боротьби з інфекцією. Але якщо вже розвивається цистит, то ні про яке повноцінне імунній відповіді і нормальної рН сечі мова вже не йде.

Для корекції наявних відхилень разом з антибіотиками завжди використовуються препарати на рослинній основі. Вони легко переносяться, не вступають в небажані реакції з іншими ліками. Найбільшу популярність отримала журавлина, яка містить в собі необхідний для імунної відповіді комплекс вітамінів і мікроелементів, закисляет сечу і дещо прискорює її освіту.

Вкрай зручні в застосуванні вже готові капсули з екстрактом журавлини, такі як «УроПак-36». Вони містять у собі точно підібрану кількість біологічно активних речовин і не вимагають додаткових маніпуляцій, на відміну від висушених ягід або листя, які потребують заварювання, настоювання, зціджування.

 

Профілактика циститу

Мало розуміти те, як треба лікувати цистит у жінок. Набагато розумніше - запобігати його загостренню. Для цієї мети прекрасно підходять всі ті ж препарати з екстрактом журавлини. Вони не викликають побічних ефектів і, за рахунок протизапального, слабкого диуретического ефектів, зсуву рН сечі в кислу сторону, не дають мікроорганізмам розмножуватися в сечовому міхурі.

Профілактичний прийом антибіотиків - груба помилка. Якщо їх пропивати курсом «щоб не розвинулося нічого», то незабаром мікрофлора організму виробить до них стійкість і при цьому загостренні циститу звичайні антибіотики вже не будуть так ефективні. Лікарські засоби на рослинній основі не викликають у бактерій розвиток стійкості до антибіотиків.

Для профілактики пити УроПак-36 досить невеликими курсами 1 раз в 2-3 місяці. Особливо важливо для жінок приймати його в холодну пору року, коли ризик розвитку циститу особливо високий. Він же може допомогти в тих ситуаціях, коли перші симптоми запалення сечового пузяря вже з'явилися, але ще досить слабкі.