Біхелс виявляє, чи справді працюють домашні засоби від циститу?

Біхелс виявляє, чи справді працюють домашні засоби від циститу?
Чи можуть працювати домашні засоби для лікування циститу? Біхелс розслідує…

Цистит може бути болючим, дратівливим і надокучливим. Іноді він може навіть трохи впливати на наше загальне здоров'я. Але чи працюють домашні засоби для лікування циститу?

Зазвичай ви знаєте, коли у вас розвинувся цистит: якщо ви відчуваєте позиви куди частіше, ніж зазвичай; відчуваєте печіння; неприємний запах; пітливість; або якщо у вас тупа біль у животі.

Цистит також спричиняє почуття загальної слабкості, з незручним відчуттям нижче лінії талії.

 

Насправді жінки набагато частіше хворіють ІСВШ, ніж чоловіки, при цьому майже половина всіх жінок гарантовано зазнає хоча б одну ІСВШ у своєму житті, згідно з даними Національної медичної бібліотеки США.

Інфекції сечовивідних шляхів іноді спричинені бактеріями з екскрементів, які потрапляють у ваші сечовивідні шляхи (або уретру), через неправильне витирання, або статеві стосунки. У жінок уретра набагато коротша, ніж у чоловіків, пояснюючи, чому ІСВШ трапляються набагато частіше з ними. Вони також можуть виникати під час вагітності, або у людей, у яких ослаблена імунна система, захворювання, що блокують сечовивідні шляхи.

Але деякі речі можуть збільшити ваш ризик отримати цистит:

  • Активне сексуальне життя
  • Неправильна гігієна після відвідування туалету
  • Вік молодше 1 або старше 75 років
  • Вагітність
  • Використання механічних засобів контрацепції
  • Люди хворі на діабет
  • Люди що мають ослаблену імунну систем

Поїздка до лікаря, як правило, може спричинити погіршення вашого самопочуття досить швидко. Більшість лікарів загальної практики, ймовірно, надаватимуть антибіотики для лікування інфекції.

Однак, лікарі, пояснюють, що антибіотики потрібні не завжди. Легкі випадки можуть покращитися самі по собі протягом декількох днів.

Вам потрібно буде обов'язково пройти весь курс, щоб зупинити появу симптомів, і, як правило, через кілька днів ви будете почуватись краще. Дуже рідко ви відчуваєте більш важкі симптоми ІСВШ, які можуть потребувати перебування в лікарні та подальших тестів. Однак це, як правило, частіше зустрічається у чоловіків, дітей або людей похилого віку.

Важливо відвідати свого лікаря загальної практики, оскільки, якщо не лікувати ІСВШ, це може перерости у щось досить неприємне, що може поширитися на ваші нирки - що може призвести до серйозного нездужання. За словами лікарів: «Жінки повинні терміново звернутися за допомогою до лікаря загальної практики або зателефонувати за номером 103, якщо у них є симптоми ниркової інфекції; симптоми включають біль у боках або попереку, дуже високу температуру, відчуття жару та тремтіння, нудоту, блювоту та діарею".

Але для будь-якого звичайного циститу, поки ви чекаєте на початок лікування або якщо вам сказали, що вам не потрібні антибіотики, можна зменшити симптоми за допомогою деяких корисних домашніх засобів. Вони можуть полегшити подразнення та ви будете почувати себе комфортніше.

Тож наскільки ефективні домашні засоби для лікування циститу? Деякі домашні засоби для лікування ІСВШ також можуть допомогти запобігти поверненню інфекцій у майбутньому.

ДОМАШНІ ЗАСОБИ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ІСВШ:

Журавлинний сік або таблетки

Журавлинний сік - це домашній засіб для лікування ІСВШ, про який ми, напевно, всі вже чули - але чи справді він працює? Лікарі розвінчали кругообіг міфів і теорій, що оточують цю ідею, виявивши, що, хоча сік не вилікує цистит, він може допомогти запобігти йому.

За їх словами: "У журавлині є сполука, яка запобігає злипанню бактерій та інфікуванню інфекції. Проведено деякі дослідження, які дозволяють припустити, що журавлинний сік може допомогти у профілактиці ІСВШ, але його не рекомендують вживати при встановлених інфекціях.

Але дослідження обговорюються. "Одне дослідження припустило, що вживання 240 мл журавлинного соку щодня протягом 3,2 років запобігло одному рецедиву ІСВШ - але це багато журавлинного соку!".

Можливо, вам також доведеться бути обережним, щоб не пити занадто багато журавлинного соку, якщо ви приймаєте ліки, що розріджують кров. Лікарі скажуть: "Журавлинний морс часто містить добавки та багато цукру, і вони можуть взаємодіяти з ліками варфарином, що розріджує кров, що може спричинити інші проблеми зі здоров'ям у деяких жінок".

Тому, у випадку захворювання на цистит, краще використовувати спеціальні капсули, що містять високу дозу журавлини. Концентрація проантоціанідину має бути не менше 36 мг на добу.

Уникайте сексу

Враховуючи, що цистит може бути спричинений статевим актом, краще утриматися від стосунків, поки вам не стане краще.

"При циститі сечовий міхур і уретра запалені і ніжні", - кажуть лікарі. - "Секс може бути незручним, коли у вас ІСВШ. Уретра у жінок коротка (довжина всього 3-4 см), і секс може виштовхувати бактерії в уретру ".

Уникайте погіршення ситуації - ми рекомендуємо почекати кілька днів з моменту, коли ви вперше помітили зараження.

Пити багато води

Хоча завжди треба пити якомога більше води, незалежно від того, є у вас інфекція чи ні, підтримка рівня рідини під час циститу може насправді забезпечити справжнє полегшення і навіть допоможе позбавити вас від болючих симптомів. Лікарі пояснюють: "Дуже важливо жінкам пити багато води, коли вони страждають на цистит, оскільки це може допомогти вивести інфекцію".

Тепло на живіт

Коли у вас є проблеми з животом будь-якого типу, стара добра пляшка з водою може забезпечити незмірний комфорт. І це не просто ефект плацебо - поява чогось теплого на животі може насправді допомогти полегшити набридливі симптоми циститу.

"Грілка або тепловий компрес можуть допомогти заспокоїти біль при ІСВШ. Парацетамол можна приймати як знеболюючий засіб, але завжди спочатку проконсультуйтеся з вашим лікарем".

Вітамін С

Вітамін С (також відомий як аскорбінова кислота) необхідний для підтримки здорових клітин та шкіри, а також для загоєння будь-яких ран та порізів. І хоча багато хто з нас отримує достатню кількість фруктів та овочів у своєму щоденному раціоні, приймаючи його як добавку, насправді може бути корисним для ІСВШ.

Лікарі пояснюють: «Вітамін С не допоможе при симптомах циститу, але дослідження показали, що він може бути корисним у профілактиці ІСВШ. Це працює шляхом підкислення сечі, що ускладнює прилипання бактерій ".

Але як і раніше, перед початком прийому потрібно бути обережним. "Ми не знаємо, яка найефективніша доза і як часто її слід приймати", - кажуть лікарі. "Жінки повинні завжди звертатися до свого медичного працівника, наприклад, до лікаря загальної практики або фармацевта, перед тим, як починати будь-яке лікування".

Ви також можете багато чого зробити, щоб запобігти виникненню циститу.

"Речі, які можуть допомогти запобігти ІСВШ, включають переконання, що сечовий міхур повністю порожній в кінці сечовипускання, витирання спереду назад після відвідування туалету, уникання щільного одягу (білизни), сходити в туалет якомога швидше після сексу та пиття великої кількості рідини", - підкреслюють фахівці.